Back to top

De 5 nieuwste LinkedIn features die de moeite waard zijn om te gebruiken

Linkedin is voor heel veel bedrijven niet meer weg te denken uit het medialandschap. En dat is ook te merken aan het platform zelf. De laatste tijd zijn ze steeds meer bezig met het introduceren van nieuwe features. Wij zetten de 5 beste features voor jou op een rij:

LinkedIn Creator mode

De nieuwste functie van LinkedIn is de Creator mode. Deze is vooral interessant voor contentmakers. Wanneer je deze functie binnen LinkedIn activeert krijg je de volgende opties binnen jouw profiel:

  • In plaats van de knop Connectie maken, krijg je een knop Volgen;
  • In je profielintro zie je het aantal volgers;
  • Je profiel wordt opnieuw ingericht; Je krijgt nu eerst je activiteiten te zien en dan pas je info (samenvatting). Ook worden opmerkingen en likes bij je activiteiten weergegeven;
  • De onderwerpen waar je over praat komen terug in je profiel;
  • Je kunt je profielfoto omtoveren naar een video van 20 seconden met de Cover story.

Is de Creator mode voor jou interessant? Bekijk hier de video hoe je hem kan activeren

Productpagina’s

Wanneer je een bedrijfspagina beheert, kun je sinds kort ook productpagina’s hieraan toevoegen (maximaal 35). Met deze pagina’s kun je je belangrijkste producten of diensten in de spotlight zetten. Jouw klanten kunnen deze pagina’s markeren en ook reviews achterlaten bij je product. Op dit moment zijn productpagina’s alleen beschikbaar voor B2B-bedrijven, maar het zou ons niet verbazen als deze feature dit jaar verder uitgerold wordt.

Post Reminder

Wanneer je het lastig vindt om regelmatig te posten, is er nu binnen LinkedIn de Post Reminder. Hiermee word je maandelijks herinnerd om een eigen update te plaatsen op je LinkedIn profiel. Zo blijf je toch regelmatig zichtbaar binnen je netwerk.

LinkedIn Stories

Met de toevoeging van LinkedIn Stories afgelopen jaar is er een nieuwe plek voor dialoog ontstaan voor het delen van informatie. LinkedIn Stories konden niet uitblijven (LinkedIn was namelijk nog het enige social media kanaal zonder stories). Maar de uitvoering is nu nog wat minimaal.

Maar daar kan dit jaar verandering in komen. De Stories worden nu nog chronologisch getoond. Maar er gaan geruchten dat het later dit jaar op basis van online interactie wordt gedaan. En wat ook een grote stap zou kunnen zijn, is dat LinkedIn overweegt om een samenwerking met Canva aan te gaan voor de ontwikkeling van sjablonen. Wij zijn erg benieuwd wat dit oplevert!

Business manager

De feature waar wij met smart op zitten te wachten is de business manager voor de LinkedIn Campaign Manager. Een aparte feature waar je meerdere bedrijfspagina’s en campagnes kunt beheren. Naar verwachting komt deze in het tweede kwartaal van 2021. Wij kunnen niet wachten!

Wil je ook aan de slag gaan met LinkedIn en/of adverteren voor jouw bedrijf? Pubmarket! helpt je graag op weg! Neem contact op

Wil je als eerste alle nieuwtjes over Pubmarket! weten?

Goed idee. Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief uit. Schrijf je hier in!

Lees ook volgende artikels

De upgrade van Google Analytics naar Google Analytics 4 wordt door velen gezien als de belangrijkste upgrade ooit. Ontdek hier wat deze upgrade juist inhoudt.

Pubmarket!-neemt-digital-agency-Dokter-Klik-over.png

Pubmarket! heeft de activiteiten overgenomen van het digitale bureau Dokter Klik uit Amsterdam. De activiteiten worden geïntegreerd in Pubmarket! Nederland.

Hoera, Pubmarket! heeft er een zusje bij. Different View van Mario Bakker uit Almere gaat vanaf nu verder als Pubmarket! Wat verandert is de naam, wat blijft is het vertrouwde creatieve team.